Chokolade muffins med granatæblesaft

Ingredienser:

165 gr. Lurpak smør (blødt)

300 gr. sukker

3 æg i stuetemperatur

270 gr. mel

1 tsk. bagepulver

1 tsk. natron

70 gr. kakaopulver i god kvalitet

ca. 3 dl granatæblesaft af 3 hele granatæbler

en lille smule eddike ca. 1 spsk.

 

Sukker og smør piskes godt sammen. Æg tilsættes et af gangen og der piskes godt imellem hvert æg. (for at få nogle luftige muffins er det vigtigt at man pisker længe med alle tre ingredienser)

Sigt mel, natron, bagepulver & kakaopulver ned i æggemassen og fordel godt til en ensartet masse.

Granatæble saft: tag kernerne ud af granatæblerne og blend det hele til en masse, hvorefter man sier det hele til saft.

Hæld saften i dejen sammen med ca en spsk eddike og rør godt rundt. 

Fordel dejen i muffinsforme - (jeg bruger de store) 3/4 dl. fyldt op. (de hæver godt)

bages ved 180 grader i ca. 20 min. ( ikke varmluft)

 

Velbekomme og god fornøjelse :-)

 

 

Nutella smørcreme

Ingredienser:

100 gr. blødt smør

100 gr. flourmelis

100 gr. blød nutella

 

Det hele blandes i en køkkenmaskine eller med elpisker.

Du kan også røre det i hånden men det er helt klart nemmest med de elektriske maskiner vi har :-)

Limemousse

Lime mousse
(ca til et godt lag i en rund kage på 24-26 cm)

4 dl Piskefløde
2 dl Creme fraîche
2 dl Yoghurt Natural
1 1/2 dl Sukker
2 tsk Revet skal af økologisk lime
1 dl Lime saft (ca. 4-6 limefrugter)
6 Blade husblas

Pisk fløden stiv og stil den på køl. Pisk derefter creme fraîche, yoghurt og sukker sammen ved lav hastighed, indtil sukkeret er helt  opløst.

Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Kram vandet fra og smelt det i lidt af limesaft og -skal og afkøl det ned til minimum lunken.

Rør husblas/limeblandingen  i yoghurt-blandingen i en tynd stråle og rør hurtigt.

Vend til sidst flødeskummet i.

Cremen sættes på køl et par timer til den er stiv nok til at lægge i kagen. En god ide er at hælde moussen i en 8 liters frysepose, så kan du nemmere komme den mellem lagene på kagen. Det har jeg selv god erfaring med.

Lemon Curd ca. 3 dl.

Ingredienser:

2 vaskede økologiske citroner

50 gr. smør

1 æg

130 gr. sukker

Sådan gør du:

  • citronerne vaskes og skallen rives fint på et rivejern
  • pres saften ud i en gryde, tilsæt skallen samt resten af ingredienserne
  • pisk det hele godt igennem over SVAG VARME-  bliv ved indtil smørret er helt smeltet.
  • Rør hele tiden mens du fornemmer at massen begynder at blive tykkere.
  • Hele massen skal langsomt blive opvarmet til over 75 grader mens du stadig rører.
  • Fyld din dejlige Lemon Curd på glas og stil det i køleskabet. Konsistensen blive tykkere når blandingen bliver kold.

 

Smørcreme med citronsmag

250 gram smør

500 gram flourmelis

4 spsk. piskefløde

æterisk olie  - her bruges citronolie

Pisk smør og flourmelis luftigt og cremet med køkkenmaskine eller elpisker - helst ved høj hastighed.

Tilsæt citronolie og piskefløde mens du fortsat pisker.

og wupti så er cremen klar til at bruge til at smøre din fondant kage op med.

Har du creme i overskud, kan det gemmes i køleskabet nogle dage eller fryses ned.

Lyse lagkagebunde


 

Ingredienser

6 æg (stuetemperatur)

240 gr. sukker

1½ spsk. vand

2 tsk. vanillesukker

180 gr. hvedemel

1½ kn.spids salt

1½ tsk. bagepulver

Fremgangsmåde

Pisk æg, sukker, vanillesukker og vand meget luftigt. Der skal så meget luft ind i som muligt. Gerne køre det på højt tempo i en køkkenmaskine eller med håndpisker i 10 - 15 min.  Sigt mel, salt og bagebulver ned i æggeblandingen og vend det forsigtigt med en slev eller dejskraber. (lange seje træk så man arbejder mindst muligt med dejen)

Kom dejen i en smurt form og bages ca. i 20 min. ved 200 grader. (ikke varmluft)(midt i ovnen) - efter de første 10 min. lægges et stykke sølvpapir over og bages færdig - så bliver kagen ikke for mørk.

Bundene bliver luftige og saftige. Når de er kolde kan de deles. Fryseegnet!

TIPS!! ønskes bundene mørke kan der  tilsættes 5 spsk kakao i æggemassen. Prøv også med mandelbunde  - brug der 150 gr. mel, 110 gr. mandelmel(kan laves selv) og 3 spsk. appelsinsaft.

Chokolade kage - rigtig god til fondant kager

Ingredienser:

  • 465 g. blødt smør
  • 660 g. sukker
  • 2-4 spsk. vanille sukker/1-2 vanillestang blandet i sukker.
  • 6 æg fra stuetemperatur
  • 400 g. hvedemel
  • 320 g. god kakao
  • 2 tsk. bagepulver
  • 2 tsk. natron
  • 100 g. god chokolade i stykker.
  • evt. 50 g. hakket nødder
  • 6 dl. kærnemælk

Sådan gør du!!

Blødt smør, sukker og vanilje ekstrakt piskes sammen i røreskål med håndmixer til, det er rørt sammen. Æg tilsættes og piskes sammen.

Hvedemel, kakao, natron og bagepulver blandes i skål for sig.

Herefter vendes de to blandinger sammen med en ske i hånden skiftevis lidt kærnemælk og de tørre ting i grundmassen. Kom kun lidt i ad gangen i starten. specielt det tørre kan være vanskeligt at blande i hvis der er for meget af gangen.

Når det sidste af den tørre blanding kommes i dejen, så blandes chokoladen med og evt. pecan nødder.

Herefter fyldes dejen i smurt bageform, bank formen et par gange i bordet, så dejen kommer helt ud i bunden og sørg for at dejen er jævnt fyldt i formen.

Bag kagen midt i ovnen (ikke varmluft) ved 180 grader i ca. 1 time og 20-40 min alt efter form størrelse

Når kagen tages ud af ovnen, skal den stå ca. 10-15 min, inden den vendes ud på afkølningsrist.

Sørg for at kagen er gennemkold før du deler den og kommer fyld i..